Latest News

23 Ekim 2015 Cuma

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Bayanlar ve erkekler için önemli bir konudur saç bakımı. Saçları bakımlı ve güzel görünen insanlar kendilerini daha iyi hissederler. Aynaya baktıklarında mutlu olurlar. Bu yüzden saç bakımı için herkes bir şeyler yapar. Farklı şampuanlar deneyenler, saçına sprey, köpük, jöle sürenler doğru mu yapıyor? Saç bakımı nasıl yapılmalı?

Saç kesiminiz Düzgün Olmalı
Öncelikle saçımızın doğru kesim tekniği ile güzel bir şekil verilmiş olması gerekir. Uzun veya kısa olması fark etmeksizin saç kesiminin güzel olması gerekir.

Yıkama Aşaması
Saçımıza uygun bir şampuan aldıktan sonra saç derinizi tırnaklarınız ile kazımadan hafif dokunuşlarla masaj yaparak yıkayın. Saçınıza uygun şampuanı seçerken saç derinizi ferahlatması ve saçı ağırlaştırmaması önemlidir.

Eğer saçınız uzunsa saç bakım maskesi kullanmanız saçınızın parlak ve bakımlı görünmesini sağlar. Kokusu ve kolay tarnmasıda cabası.

Kurulama Aşaması
Yıkanmış saçlarınızın üzerine havluyu kapatın ve havlunun suyu emmesini bekleyin. Havlunun nemi emebilmesi için yünlü olması gerekir.

Islak Saçı Taramayın
Saçınızı yıkadıktan sonra taramaya çalışmak gereksiz saç kopmalarına ve dökülmelerine yol açabilir. Taramak için biraz kurumasını bekleyin. Saçınızı dar aralıklı taraklar ile taramayın.

Şekillendirme Aşaması
Saç kurutma makinası  ile saç derinize çok yakın tutmamak ve yüksek ısıda olmaması şartı ile saçınızın nemini azaltın. Biraz kuruttuktan sonra saçınızı tarayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu takip et!